Hírleveleink!


Ezen menüpont alatt megtalálja a rendszereink kiadott verzióiról szóló körleveleket kiadásuk dátuma szerinti sorrendben!  Így bármikor visszakereshetik, hogy a letöltött frissítés milyen módosításokat, fejlesztéseket tartalmazott, még akkor is, ha az erről szóló körlevél már nincs meg!

Az alábbiakban pedig megtalálhatják egyéb témában kiküldött hírleveleinket!
 
2019.10.01.

Kedves Partnereink!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, miszerint a Bangladesh vám megköveteli a Vámérték megadását, az NCV-t nem fogadják el az FWB és FHL üzenetekben.

Tájékoztatásuk szerint:
"Please be informed that Customs Value must be declared for the shipments those destinated to DAC according to the official letter from Bangladesh Customs. Therefore, Customs Value must be declared within the applicable sections of FWB/FHL messages."

Ezt az adatot a fuvarlevél kitöltés képernyőn (fő- és házifuvarlevélnél egyaránt) a Vámérték mezőbe kell beírni, mely az Útvonal és költség inf. fülön található.
 2012. Június 15. - Öntapadós címkepapír árcsökkenés!
Örömmel tájékoztatunk Benneteket, hogy az öntapadós címkepapírt ezentúl kedvezőbb áron tudják megvásárolni tőlünk!
A címkepapír ára 2012. június18. -tól csökkent

Az árcsökkenés oka, hogy a jelenleg általunk értékesített címkepapír árában jelentős drágulás követezett volna be. Annak érdekében, hogy elkerüljük áraink emelését, másik papírtípus után néztünk. Az új típusú csomagcímke a teszteken határozottan jónak bizonyult.
Mivel az ár mellett a minőség is elsődleges szempont, továbbra is a megszokott minőségű címkepapírt tudjátok megvásárolni tőlünk kedvezőbb áron.
2011. Szeptember 15. - Sikeres kiértesítés időpontja elektronikus kiértesítés esetén
Levelünk most elsődlegesen az importért felelős CCS Hungary AWB rendszer felhasználóknak szól.

Mint ti is tudjátok a Celebi CCS Hungary AWB rendszerbe történő kiértesítése esetén az Értesítő (BEA) üzenet elküldésének időpontját veszi figyelembe, mint sikeres kiértesítés dátuma.

A Malév esetében a sikeres kiértesítés időpontja a CCS Hungary AWB rendszerből visszaküldött Értesítési visszaigazolás (BEC) üzenet beérkezésének időpontja a rendszerükben.
A raktárdíjmentes napok száma pedig a sikeres kiértesítés napjától kalkulálódik.

A fenti gyakorlat a Celebi esetében előnytelenül befolyásolta a raktárdíjmentes napok számának alakulását.
Jó hír viszont, hogy a Celebi a héten bevezetett egy olyan módosítást a rendszerében, mely szerint már ők is az Értesítési visszaigazolás (BEC) üzenet beérkezésének időpontját veszik a sikeres kiértesítés időpontjának, így minden Kiszolgáló ügynök most már egységesen az üzenet visszaigazolásának időpontjától számítja a raktárdíjmentes napokat.

Fontos tudni azonban, hogy amennyiben 2 órán belül nem tudja elküldeni az Értesítőt felétek a Kiszolgáló ügynök, mert ki van kapcsolva a CCS Hungary AWB rendszeretek (pl: hétvége, este), abban az esetben sikertelennek veszi a kiértesítést, megegyezően a faxos kiértesítéssel és előfordulhat, hogy más úton fogja megpróbálni (fax vagy távirat) kiküldeni az Értesítőt az adott import küldeményről.

Természetesen, ha nálatok a CCS Hungary AWB szerver oldala külön gépen van ott elég a szervert bekapcsolva hagyni. Amennyiben több klienssel is rendelkeztek, ott elég azt a gépet bekapcsolva hagyni, amin a szerveretek van.2010. Október 14. - Fuvarlevél ASZF szövegének változása
Ezúton szeretnénk értesíteni, hogy ismét módosult a fuvarlevél hátoldalán található Általános Szerződési Feltételek szövegezése.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a régi szöveggel nyomtatott AWB papírokat továbbra is fel lehet használni (tehát nem kell kidobni őket), mert a régi szövegezés ellenére legkésőbb 2011. december 31-ig felhasználhatóak.

Az új szövegezésről szóló IATA tájékoztatást az alábbi linken érheted el, illetve innen le is töltheted az új szöveget.
http://www.iata.org/whatwedo/cargo/Pages/resolution600b.aspx
 

Elektronikus áttárolás

copyright 2009 (c) CCS Hungary Aircargo Ltd.
H2724 Újlengyel, József Attila utca 12., email: sales()ccs.hu
Figyelem, a weboldal Joomla alapú és sütiket is használ!